Projecten
Info
Berichten
Inspire
Theater Ludens
top
face tweet pin blog
Theater Ludens in Leidschendam-Voorburg is een plek waar culturele kwaliteit en een divers publiek elkaar ontmoeten. Dit theater startte vanuit een fusie en had op dat moment geen eigen visuele identiteit. In samenwerking met Plan2design en de medewerkers van Theater Ludens hebben we een intensief voortraject doorlopen waaruit een goede analyse van het theater is ontstaan als basis voor het ontwerp proces.

We raakten geïnspireerd door het boek Homo Ludens (spelende mens), waarvan het theater zijn naam ontleent. Dit boek is een cultuurwetenschappelijk werk uit 1938 van de Nederlandse historicus Johan Huizinga. Huizinga beschrijft hierin dat Homo Ludens een betere benaming is voor de mens dan het huidige Homo Sapiens.

"Na miljoenen jaren cultuur brengen we het ontstaan van de homo ludens in kaart. Als antropoloog, uit een onbekende toekomst, bestuderen we deze opvolger van de homo sapiens en zijn leefomgeving. We ontdekken hierin een spelend wezen en beleven het theater als een wereld van culturele kwaliteit en ontspanning. Theater Ludens krijgt hiermee zijn plek op de evolutionaire tijdlijn."

Het spelelement is in de visuele identiteit terug te vinden in onder andere het flexibele logo. Er zijn 56 variaties op het hoofd logo waarmee afgewisseld kan worden in diverse huisstijldragers. De lezer van de seizoenskrant duikt in de leefomgeving van de homo ludens door de krant uit elkaar te halen en de fotografische verzameling of de mini-posters te ontdekken.

www.theaterludens.nl is een interne
productie van Theater Ludens